Over ons

Na in Parijs gewoond en gewerkt te hebben, heb ik besloten om een koksopleiding te volgen. Mijn eerste baan was gelijk in het Amstel Hotel onder John Halvemaan. Er volgden nog diverse hotels en restaurants zoals o.a. het Hilton; Krasnapolsky en de Gouden Reaal. In 1986 ben ik begonnen met Arend Traiteur vanuit de Herenstraat in Amsterdam. Al snel werd er een bedrijfsruimte in de Jan Bernardusstraat gevonden. Sinds 1999 is het de Westhavenweg geworden. Het idee om een cateringbedrijf te beginnen is eigenlijk ontstaan doordat je als kok vaak weinig tijd hebt om je in andere zaken te bekwamen zoals het maken van ijssculpturen en vetbeelden of je meer te richten op patisserie en de chocoladebewerking. In de catering is elke party anders en kun je de klant steeds weer verrassen, wat tevens een geweldige motivering is om je produkt steeds weer te verbeteren. Arend Traiteur bestaat nu ruim 30 jaar en wij richten ons tegenwoordig vooral op het afleveren van buffetten; high tea’s en op onze prachtige hapjes voor bijvoorbeeld feesten en recepties. Ik kies ervoor om weer zoals in het begin een klein cateringbedrijf te runnen waarin wij proberen alles zelf te maken. Uiteraard vers. Hierdoor zijn speciale dieetwensen of andere aanpassingen voor ons geen probleem.
Arend Swart.

“Geloof me, er is geen kookkunst zonder liefde”

Raymond Oliver(1909-1990)